De 22e uitvoering van 1CC speelde zich af in het nieuwe woon-zorg-complex , het prachtige gebouw dat in het jonge verleden tot heftige discussie leidde, in de politiek werd omstreden, de locatie verguisd en nu alom geprezen.

De trouwe aanhang is al jaren verwend met voortreffelijk cabaret in de vorm van komische skteches en aanstekelijke liedjes, ook dit jaar weer vier uitverkochte uitvoeringen, puur genieten in een wel tropisch Bellevue. over de gehele linie stond een ijzersterke cast, spelers, die een jaartje overslaan of achter de schermen meewerken, worden schijnbaar moeiteloos vervangen, de verjonging gaat gewoon door, nieuwe talenten worden voorzichtig gebracht om te kunnen groeien en krijgen en grijpen hun kans. De opening, met het was en strijkorkest van Andre Rieu , vormde de opmaat van enkele uren ontspanning. Een groot compliment verdient de groep techniek, toneel en decor voor de fraaie gedetaileerde getekende nabootsing van het interieur, tegen de vaste achtergrond waren snelle wisselingen van spel situaties mogelijk, de vaart bleef er in tot het einde.

Debutanten

Uiteraard onderscheiden zich spelers door hun sprankelend optreden, natuurlijk aangeboren flare en charme, elke beweging, mimiek , klopt , namen noemen is moeilijk. We maken graag een uitzondering voor twee jeugdige debutanten, Hans van Engelen en Corné van Opstal, die met lef en overtuiging hun opwachting maakten. Er werd weer voortreffelijk gezongen, met orginele liedjes en persiflages van Chamenaren werd deze 22e editie prachtig gekleurd. Op de achtergrond , immer bescheiden maar heel belangrijk, muziekale ondersteuning van Karina Rombouts en Conneé Bekkers , grote klasse. Voor Ger van Eil had het 1e Chaams Cabaret een onverwachte verrassing, een cheque van 800 euro voor De Schans, een mooie geste voor de nieuwe bewoners aan de Kerkdreef. Wederom weer een gezellige, ouderwetse avond, vakkundig geregiseerd door Toon Dekkers en wij kunnen ons helemaal aansluiten bij de woorden in het programma , dat dit nog in lengte van jaren mag blijven doorgaan.

  

Logo 11 CC